Activiteiten - verslagen

Cursussen 'oud schrift' door Paul Behets - 6, 13, 20, 27 oktober 2022

verslag: Hugo Schoevaerts

In de loop van de maand oktober organiseerde de heemkring in samenwerking met Familiekunde Vlaanderen (regio Leuven) een cursus oud schrift voor beginners.
14 personen schreven zich in voor de basiscursus. Lesgever was de heer Paul Behets, tevens lid van onze heemkring, en de lessen gingen door in de Cultuurberg te Berg.
Hierbij werd volgende methodiek gevolgd: de teksten worden op voorhand ter beschikking gesteld en tijdens de les samen gelezen. Na de les werden de transcripties doorgestuurd naar de cursisten.

cursus OUD SCHRIFT voor beginnersVolgende documenten kwamen aan bod: de Burgerlijke Stand, de bevolkingsboeken, de parochieregisters, de kerkrekeningen, oude kaarten en plannen, teksten uit het notariaat en de schepenregisters. Een hele kluif!
Gelukkig was er een deskundige uitleg: niet alleen van het schrift maar ook de betekenis van woorden, afkortingen, oude munten en oppervlaktematen, verwijzing naar relevante websites,...
Ook was er voldoende tijd voor vragen van cursisten en onderlinge weetjes werden uitgewisseld.

Ervaren lezers van oud schrift konden in de loop van oktober en november terecht bij Familiekunde Vlaanderen, regio Leuven, waar Paul Behets eveneens lesgever was.

[ terug naar vorige pagina ]
logo Campenholt
© 2010-2024
Heemkring Campenholt - Kampenhout
Consulteer onze Copyright voorschriften.
website heemkring:www.campenholt.be
contact heemkring: info@campenholt.be

Bestand:
pagina laatst bijgewerkt op: 03-11-2022
webmaster: webmaster@campenholt.be